Ордер на арешт Путіна – експерт назвав головну небезпеку для диктатора

Росіяни відчувають, що ордер на арешт очільника Кремля Володимира Путіна – серйозна справа, проте це не призведе до швидкої зміни ситуації.

Таку думку в ефірі Апостроф TV висловив політтехнолог Олексій Голобуцький.

У той же час, дуже багато країн, з якими Росія хоче мати стосунки, визнають мандат Міжнародного кримінального суду й це викликає значні проблеми, оскільки ці держави мають або вийти з угоди про МКС, або заарештувати Путіна при його появі на своїй території.

Читайте також: Був мачо, а став… : на що перетворився Путін за останній рік війни

Тому, скоріше за все, він перестане з’являтися в цих країнах“, – вважає політтехнолог.

Погрози ж ядерної атаки на країну, яка заарештує Путіна, доволі комічні, оскільки мається на увазі, що диктатор на цей момент буде там й росіяни фактично бомбитимуть свого президента.

Взагалі виступи Мєдвєдева адресовані не Заходу. Вони робляться для одного глядача – Путіна“, – припускає Олексій Голобуцький, який зазначив, що головною проблемою та небезпекою для російського лідера є те, як на події реагуватиме його оточення.

Політтехнолог не виключає, що середовище навколо глави Кремля може не захотіти чекати його смерті й спробувати прискорити події, оскільки санкції з Росії можуть бути зняті тільки за умови видачі Путіна.

Як повідомляв “Апостроф”, раніше британський генерал та екс-глава британського Генштабу Річард Даннат висловив думку, що у разі успішного контрнаступу Збройних Сил України Путін втратить свій авторитет і, ймовірно, його видворять з Кремля.

  • Вас може зацікавити:

“Цар” уже не той: психолог порівняв кадри із двійниками Путіна

“Оцінили нашу роботу”: оточення Путіна відреагувало на рішення МКС

Є реальна перспектива: Зеленський про ордер МКС на арешт Путіна

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *