Ердоган анонсував переговори з Путіним

Ердоган анонсував переговори з Путіним

Фото: Анадолу (архівне фото)
Ердоган планує провести переговори з Путіним найближчими днями

Президент Туреччини на тлі майбутніх виборів знову заговорив, що Анкара – “єдиний посередник у конфлікті України та РФ”.

 

Президент Туреччини Раджеп Тайіп Ердоган анонсував чергові переговори з російським президентом Володимиром Путіним. Вони заплановані цього тижня. Їхня головна тема – експорт російських добрив. Про це повідомляють турецькі видання A Haber та TRT Haber.
 
Він стверджує, що “Туреччина зараз є єдиною країною, яку називають посередником у російсько-українській війні”.
 
Глава Туреччини переказав свій діалог із російським диктатором і поширив фейк Путіна про український експорт зерна, який напередодні викрили МЗС України.
 
“Путін каже: “Я відправляю зерно через зерновий коридор, 44% звідси йде до Європи, давайте відправляти в слаборозвинені країни Африки”. Я сказав йому: “Давайте перетворимо це на борошно і відправимо в слаборозвинені країни”, – стверджує Ердоган.
 
За його словами, їхня наступна розмова відбудеться за два-три дні.
 
Лідер Туреччини пообіцяв сприяти виконанню вимог РФ щодо експорту її добрив.
 
“Також є потреба у добривах. Ми їх забезпечимо. Ми спробуємо полегшити (їхнє транспортування – ред.) для відправлення до слаборозвинених країн”, – стверджує він.
 
Нагадаємо, Путін раніше пригрозив припинити дію зернового коридору, якщо “не буде дотримано ключових вимог Москви”. Глава Кремля стверджував, що більшість зерна коридором Чорним морем їде в “ситі країни Європи”, а не в Африку.
 
Проте 18 березня стало відомо, що Україна досягла домовленостей із Туреччиною та ООН про продовження зернової угоди ще на 120 днів. Росія у свою чергу заявила, що продовжила зернову угоду лише на 60 днів.
 
 
Новини від Кореспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *