Виступ Байдена у Польщі – про що говорив

Президент США Джозеф Байден, який приїхав з української столиці до Польщі, виступив на прес-конференції, в якій зазначив, що Київ вистоїть у боротьбі з російськими загарбниками.

Рік тому всі говорили, що Київ паде. Я щойно приїхав з Києва, і можу запевнити, що Київ стоїть, Київ сильний“, – наголосив Байден.

Джо Байден назвав бойові дії в Україні перевіркою для всіх: США, Європи та НАТО, тому понад 50 країн об’єдналися для допомоги країні, яка протистоїть агресору у найбільшій війні в Європі після Другої світової.

Щоб допомогти Україні, об’єдналися і демократи, і республіканці, – наголосив глава Білого дому.

Американський президент висловив упевненість, що захищати свободу потрібно не просто один день чи рік. “Україна продовжує боротися і захищати себе, і українці до цього готові. Ми продовжимо підтримувати Україну та допомагатимемо їй захищати себе“, – заявив Джо Байден.

Байден наголосив, що Україна ніколи не стане жертвою Росії. “Україна все ще вільна країна. Від Херсона до Харкова українці борються, відвойовують території. Над цією територією синьо-жовтий прапор“, – розповів американський лідер.

Путін гадав, що ми здамося, що Україна впаде. Але ми показали, що ми сильні, що ми разом. Путіну довелося відступити. Він думав, що Європа відмовиться від НАТО, а отримав Швецію та Фінляндію у НАТО“, – зазначив Байден, додавши, що Північноатлантичний Альянс зберіг свою єдність як ніколи.

Захід не збирається нападати на російський народ, – наголосив президент США, водночас анонсувавши нові санкції проти Росії. “Цього тижня ми оголосимо нові санкції. Ми притягнемо до відповідальності тих, хто винен у розв’язанні цієї війни. Ми покараємо тих, хто скоює воєнні злочини та злочини проти людяності“, – заявив Байден.

Новина доповнюється…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *