Колишній менеджер Газпрому очолив мережу облгазів в Україні

Генеральним директором “Регіональної газової компанії” (РГК), яка управляє 20 операторами газорозподільних мереж (облгазами) в Україні, призначено Олексія Тютюнника, який працював у “Газпромі”.

Журналісти з’ясували, що Олексій Тютюнник очолював представництво ВАТ “Газпром” в Україні починаючи з 4 кварталу 2013 року до 4 кварталу 2014, пишуть “Коментарі”.

Як доказ у статті наводяться скриншоти зі щоквартальних звітів ВАТ “Газпром”, які були опубліковані на сайті російського “Центру розкриття корпоративної інформації”.

ФОТО 1 – Скриншот із щоквартального звіту ВАТ “Газпром” за 4 квартал 2013 р.

ФОТО 2 – Скриншот із щоквартального звіту ВАТ “Газпром” за 2 квартал 2014 р.

Після виходу з “Газпрому”, Тютюнник у 2015 році влаштувався на роботу до “Регіональної газової компанії”, яка контролювала близько 70% розподілу газу в Україні.

А в березні 2022 Олексій Тютюнник фактично очолив РГК, оскільки офіційний керівник компанії Олег Ніконоров ще до початку вторгнення рф залишив Україну і більше до країни не повертався.

Як повідомила пресслужба РГК, Олексій Тютюнник є “досвідченим менеджером”, який 15 років працює в енергетичній галузі. Однак ані на сайті РГК, ані в інших джерелах немає інформації про освіту та трудову діяльність цього топменеджера.

У статті Lenta.ua також зазначається, що Олексій Тютюнник другу вищу освіту здобув у Російському державному університеті нафти та газу імені І. М. Губкіна.

“Наступний розвиток його кар’єри дозволяє припустити, що під час навчання Тютюнник був завербований ФСБ. Оскільки після отримання другого диплома він дивним чином влаштувався працювати одразу до російського “газпрому””, – повідомляється в матеріалі видання.

У травні 2022 за клопотанням Державного бюро розслідувань суд передав до управління АРМА заарештовані приватні корпоративні права у 26 обласних та міських операторах ГРМ. Після цього Кабінет міністрів передав їх в управління підприємству “Чорноморнафтогаз” (Група Нафтогаз).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *