ДСНО – чому не спрацює заява Путіна про призупинення участі Росії у договорі

Під час свого виступу перед Федеральними Зборами російський диктатор Володимир Путін заявив, що міноборони та Росатом мають забезпечити готовність до ядерних випробувань і призупинення участі у Договорі про стратегічні наступальні озброєння. Це останній аргумент Путіна, і він вже не спрацює.

Таку думку в ефірі Апостроф TV висловив політолог Олег Саакян.

“Північнокореєзація Росії на марші. Інша справа – що це останній його аргумент, і це останній страх, яким він зараз торгує і буде намагатися це робити. Але він вже недієздатний, цей страх”, – пояснив політолог.

Читайте також: Росія припиняє участь у ДСНО: що важливо знати про “ядерний договір”

Нагадаємо, договір про скорочення стратегічних наступальних озброєнь — один з основних договорів між США та СРСР, а потім Росією, що передбачає контроль над ядерною зброєю обох країн, що є найбільшими її власниками. Вперше такий договір був підписаний улітку 1991 року, ще в СРСР, вдруге – уже з Росією у 1992 році. А втретє, у 2010 році, і мав би бути чинним до 2026 року.

Крім того, за словами Саакяна, в цьому питанні дуже важлива позиція Китаю. Пекін раніше чітко заявив, що ядерна зброя не може бути застосована.

Раніше “Апостроф” публікував думку військового експерта Дмитра Снєгірьова, що може чекати на Путіна після Мюнхенської конференції.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *