У США запропонували припинити допомагати Україні

У США запропонували припинити допомагати Україні

Фото: Unsplash
Трампісти в Конгресі США пропонують припинити військову допомогу Україні

Окрім припинення підтримки, група конгресменів вимагала провести розслідування того, як виділялися гроші в рамках військової, економічної та гуманітарної допомоги Україні.

Група республіканців на чолі з членом Палати представників США Меттом Гейцем зареєструвала “Резолюцію про втому від України”, в якій закликають припинити військову та фінансову допомогу Києву та сприяти укладенню мирної угоди між Києвом та Москвою. Про це у четвер, 9 лютого, повідомляє Fox News.
 
У резолюції, співавторами якої, включаючи Гейца, виступили 10 республіканців, зазначається, що з моменту повномасштабного вторгнення Росії в Україну США надали понад 110 мільярдів доларів фінансової, військової та гуманітарної допомоги Києву, у тому числі понад 27,4 мільярда доларів – допомоги у сфері безпеки.
 
Документ перераховує військове обладнання, яке США надали Україні з лютого 2022 року, а також наводяться слова представників Пентагону, які заявили, що ця допомога “серйозно спустошила запаси Сполучених Штатів, що послабило готовність США у разі конфлікту”.
 
Республіканці стверджують, що підтримуючи Україну США ненавмисно беруть участь у процесі зростання жертв серед цивільного населення, яких, за американськими оцінками, вже 40 тисяч. Натомість, додають вони, потрібно спрямувати кошти на вирішення проблем усередині США, насамперед міграційної кризи.
 
“Ми маємо призупинити будь-яку іноземну допомогу війни в Україні та вимагати, щоб усі учасники цього конфлікту негайно досягли мирної угоди”, – заявив Гейц.
 
Раніше цього тижня Байден виступив зі зверненням на спільному засіданні обох палат Конгресу. Він назвав війну Росії проти України викликом для Америки, яка дала гідну відповідь і продемонструвала своє глобальне лідерство у захисті демократії. 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *