Депутат Бундестагу закликав передати Україні МіГ-29 із НДР

За часів СРСР Східна Німеччина мала літаки МіГ, які були продані після возз’єднання Німеччини, зокрема, Польщі та Словаччини. При ухваленні рішення про їх передачу Україні необхідний дозвіл Німеччини і німецький уряд має цей дозвіл надати.

Про це у коментарі Guildhall заявив депутат німецького Бундестагу від коаліційної Вільної демократичної партії, член комітету з оборони Маркус Фабер.

“Наступного тижня в Мюнхені пройде конференція з безпеки. Напередодні, я спілкуюся з представниками посольства України в Німеччині, з іншими офіційними особами і перша позиція, яка озвучується в контексті авіації – це F16 та МіГ29. Обидві моделі не стоять на озброєнні у Люфтваффе. Тому, перше завдання, яке стоїть перед Німеччиною – дати дозвіл на передачу Україні МіГ29, які мають інші країни”, – заявив він.

“Східна Німеччина була частиною радянської зони впливу і Східна Німеччина мала ці МіГи. Після нашого возз’єднання, ми продали їх, наприклад, Польщі та Словаччині. Тому, при ухваленні рішення Польщею та Словаччиною про передачу Україні МіГів, їм також необхідно отримати дозвіл Німеччини. Щонайменше, це стосується частини таких літаків, які є у цих країн”, – зазначив німецький парламентар.

“Моя позиція – ми маємо дати цей дозвіл Польщі та Словаччини”, – підсумував Маркус Фабер.

Також у Сенаті Франції, член комітету з оборони та міжнародних відносин Гійом Гонтар виступив із закликом до країн-членів НАТО забезпечити Україну авіацією для якнайшвидшої перемоги у війні.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *