Абрамовича позбавили мандата – як голосувала Рада

У понеділок, 6 січня, заяву про складання мандату написав нардеп від забороненої в Україні партії “Опозиційна платформа – За життя” Ігор Абрамович – саме його вихід із лав фракції ОПЗЖ у перший день повномасштабної війни заклав початок для її подальшого розвалу в українському парламенті.

Про це повідомив голова фракції “Слуги народу” Давид Арахамія у Telegram-каналі.

За його словами, заяву Абрамовича підтримали 317 депутатів.

“Сподіваюся, що сьогоднішнє його рішення про складення депутатських повноважень так само стане прикладом для наслідування іншими депутатами від забороненої ОПЗЖ”, – зазначив Арахамія.

Читайте також: Вже наплавався: Тищенка звільнили з важливої посади та вигнали з “Слуги народу”

Він наголосив, що на відміну від більшості однопартійців Абрамович мав проукраїнську позицію, через що неодноразово голосував всупереч із “лінією партії”.

“Ігор зі своєю проукраїнською позицією ніколи не асоціювався у мене з ідеологією ОПЗЖ. Достатньо поглянути на “синхронність” його голосування з колишніми однопартійцями. Простіше кажучи, – свій серед чужих у тилу п’ятої колони”, – пише Арахамія.

Окрім цього, очільник фракції президентської партії згадав, що Абрамович створив депутатську групу “Відновлення України”, яка, за словами Арахамії, “послідовно підтримує всі важливі для майбутнього країни та відсічі агресора законодавчі рішення, у найважчі місяці війни лише зміцнила стійкість нашого парламенту перед зовнішнім агресором”.

“Тому закликаю інших депутатів із забороненої фракції ОПЗЖ наслідувати цей приклад. Пора вже нарешті відчути настрої суспільства на 11-му місяці повномасштабної війни”, – резюмував Арахамія.

Раніше ми писали, що після скандального висловлювання Олексія Арестовича про збиття російської ракети ППО в Дніпрі, радник глави Офісу президента написав заяву про звільнення за власним бажанням.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *