Застосунок “Дія” – понад п’ять країн хочуть купити технології “Дії” для цифровізації послуг

Понад п’ять країн з Європи, Азії та Африки планують застосувати технології українського додатку “Дія” за основу для власної цифровізації державних послуг. Це сприятиме поповненню держбюджету України на мільярди гривень і покращенню дипломатичних відносин.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров в інтерв’ю “Радіо Свобода”.

Україна за допомогою своїх технологій у цифровізації держави допоможе іншим країнам впровадити такий досвід і розвиватися, а разом з цим отримає чималі кошти до державного бюджету.

Читайте також: На порталі “Дія” з’явиться нова послуга для підприємців

Це більше, ніж 5 країн. Ми ведемо комунікацію щодо впровадження “Дії” у цих країнах. По суті, це певний елемент дипломатії стає для нас. І ми повинні розвивати, на мою думку, цей принцип win-win, тобто допомагати іншим країнам розвиватися. І через “Дію” ми намагаємося його впроваджувати”, – сказав глава Мінцифри.

Для функціонування додатку “Дія” потрібно кілька продуктів, які входять у цей комплекс, кожен з яких коштує десятки мільйонів доларів.

У нас кілька таких продуктів, які входять до комплексу впровадження “Дії”. І кожен із цих продуктів може коштувати десятки мільйонів доларів. І тому може йтися про мільярди гривень від однієї країни щодо впровадження “Дії” за короткий період часу. Оскільки продається не лише технологічний продукт, і не лише один, а ще експертиза та консалтинг”, – пояснив Михайло Федоров.

Раніше “Апостроф” повідомляв, що тепер розмитними автомобіль в Україні стало значно простіше – все можна зробити в додатку “Дія”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *