ПВК Вагнер – офіцер ЗСУ розповів про російських ув’язнених та зарядзагони

Російські ув’язнені, які воюють в Україні у складі ПВК “Вагнер”, також офіційно задіяні у лавах Збройних сил РФ.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів пресофіцер 112-ї бригади територіальної оборони ЗСУ Андрій Ковальов.

Читайте також: Вбивці та грабіжники: як зеки розвалюють окупаційну армію РФ

За словами військового, серед російських ув’язнених часто трапляються випадки дезертирства.

Фронт намагаються залишати і зеки, і новомобілізовані. Були факти, що російські зеки, яких призвали до лав зс рф, тікали через Луганщину та Донеччину, переходили безконтрольно кордон з рф. У місцевих Telegram-каналах Білгородської чи Курської області часто публікують повідомлення чи орієнтування, що поліція розшукує дезертирів, які просто зі зброєю в руках повертаються на територію рф“, – зазначив офіцер.

При цьому практика загороджувальних загонів використовується в найбільш гарячих точках.

“Особливо активно її використовує ПВК “Вагнер”. І треба сказати, що Пригожин та його ПВК постійно себе протиставляли Міноборони та зс рф. І ось, коли путін дозволив Пригожину брати до ПВК російських в’язнів, так само захотіли і в Міноборони, і їм дозволили офіційно призивати зеків до лав зс рф. Тому зеки тепер є не лише у складі “Вагнера”. Російська армія несе величезні втрати, тому сили вони поповнюють, зокрема, за рахунок зеків, – пояснив Ковальов.

Читайте на “Апострофі” повне інтерв’ю: У російській армії почастішали випадки дезертирства, тікають навіть зеки – офіцер 112-ї бригади тероборони

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *