Ізраїльські ЗМІ пишуть про “феноменальний успіх” атаки на Іран

Ізраїльські ЗМІ пишуть про  феноменальний успіх  атаки на Іран

Фото: Depo.ua
Вибухи в Ірані

Офіційно Ізраїль не визнав своєї причетності до атаки на військові об’єкти Ірану.

Незважаючи на заяви Ірану про невдачу, атака безпілотників на завод з виробництва зброї в Ісфахані мала “величезний успіх”. Про це свідчать дані західних розвідувальних джерел, повідомляє Jerusalem Post.

Як пише видання, на цьому місці сталося чотири вибухи на об’єкті, що розробляє передову зброю, і збитки виходять далеко за межі “незначного пошкодження даху”, про який заявляє Іран.
 
При цьому, як пише Jerusalem Post, Ізраїль не визнав своєї причетності до інциденту, але більшість західних розвідувальних та іранських джерел приписують Моссаду настільки ж успішні атаки на іранський ядерний об’єкт у Натанзі в липні 2020 року, інший ядерний об’єкт у Натанзі в квітні 2021 року, ще один ядерний об’єкт у Кереджі у червні 2021 року та знищення близько 120 або більше іранських безпілотників у лютому 2022 року.
 
 
При цьому, як пишуть журналісти, реакція Ірану збігається із реакцією на аналогічні інциденти.
 
“У кожному з цих інцидентів Тегеран спочатку намагався вдати, що атаки не увінчалися успіхом, і визнавав масштаби збитків тільки тоді, коли супутникові фотографії або інші докази потрапляли в публічну сферу”, – йдеться у статті.
 
Як зазначає Jerusalem Post, завод в Ісфахані час від часу використовувався для вирішення різноманітних ядерних питань та неядерних у тому числі. ЗМІ пише, що Іран навіть у якийсь момент повідомив МАГАТЕ, що частину ядерної діяльності, що здійснювалася на ядерному об’єкті Кередж до червня 2021 року, було перенесено до Ісфахану.
 
Нагадаємо, що в ніч проти 29 січня в Ірані на низці стратегічних об’єктів прогриміли вибухи. Міноборони Ірану стверджує, що було здійснено атаку дронів. В Ісфахані вибух стався на заводському складі з боєприпасами.
 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *