Британія запропонувала “гібридний” трибунал над РФ

Британія запропонувала  гібридний  трибунал над РФ

Звірства Росії в Україні не мають залишитися безкарними, зазначив Джеймс Клеверлі

Йдеться про спеціалізований суд, інтегрований у національну систему правосуддя України з міжнародними елементами.

 
Великобританія приєдналася до групи міжнародних партнерів, які домагатимуться кримінальної відповідальності за вторгнення Росії в Україну. Про це заявив глава МЗС Великобританії Джеймс Клеверлі, повідомляє сайт британського уряду у п’ятницю, 20 січня.
 
“Ці звірства (Росії в Україні. – Ред.) не повинні залишитися безкарними. Саме тому Великобританія прийняла запрошення України приєднатися до цієї коаліції, запропонувавши свій юридичний досвід для вивчення можливостей притягнення російських лідерів до повної відповідальності за їхні дії”, – сказав Клеверлі.
 
Зазначається, що участь Британії включатиме оцінку можливості створення нового “гібридного” трибуналу, спеціалізованого суду, інтегрованого у національну систему правосуддя України з міжнародними елементами.
 
“Розслідування злочину агресії могло б доповнити встановлені механізми розслідування воєнних злочинів, включно з Міжнародним кримінальним судом і внутрішнім правовим процесом України. Разом ці паралельні процеси допоможуть забезпечити повне розслідування всіх злочинів і притягнення винних до відповідальності”, – зазначив Клеверлі.
 
Нагадаємо, 19 січня Європарламент ухвалив резолюцію, у якій було запропоновано організувати трибунал для вищого керівництва Росії та Білорусі, включно з Володимиром Путіним та Олександром Лукашенком.
 
Також повідомлялося, що у США вважають, що Росію має бути притягнуто до відповідальності за злочини проти України, і наразі відпрацьовують ініціативу щодо створення спецтрибуналу.
 
Новини від Кореспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *