Санкції проти ПВК Вагнер – США оголосять міжнародними злочинцями

Міністерство фінансів Сполучених Штатів планує оголосити російську приватну військову компанію “Вагнер”, яка воює в Україні, транснаціональною злочинною організацією. Також проти неї введуть обмежувальні заходи.

Про це повідомив речник Ради нацбезпеки Джон Кірбі, інформує CNN.

Читайте також: Жаба проти гадюки: у Росії загострилася критика путінських генералів “партією” Пригожина

Він зазначив, що нові санкції проти найманців ПВК “Вагнер” та її світових союзників введуть наступного тижня.

“Ці дії визнають трансконтинентальну загрозу, яку представляє ПВК “Вагнера”, в тому числі завдяки серйозній злочинній діяльності, що продовжується”, – додав Кірбі.

За даними видання Politico, ПВК “Вагнер” отримує мільйони на війну в Україні за рахунок видобутку золота в рамках гірничодобувних проєктів в Африці. Лише за останній рік ПВК істотно розширила свою роботу в Центральноафриканській Республіці.

Як зазначається, прибуток від видобутку корисних копалин сягнув одного мільярда доларів. Нові проєкти ПВК свідчать про те, діяльність приносить більші прибутки, створюючи потужний канал фінансування війни РФ за українські землі.

Нагадаємо, раніше експерти заявляли, що найманцям з ПВК “Вагнер” буде важко ужитися з новопризначеним командувачем окупаційних військ в Україні Валерієм Герасимовим.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *