А як же закон про “фейки”? Путін вперше назвав “спецоперацію” війною з Україною, відео

Президент Росії вперше назвав “спеціальну воєнну операцію” війною з Україною.

Про це він заявив на пресконференції після засідання Держради.

Читайте також: Вже не 2-3 тижні: Арестович розповів, коли може закінчитись війна в Україні

Він знову озвучив “цілі” бойових дій Росії на українській території. Цього разі сказав, що це – захист людей в Україні.

Прокоментував і останні новини про черговий пакет військової допомоги Україні від США. Зокрема, передачу ППО Patriot, назвавши системи застарілими, “гіршими за С300, що на неї знайдуть протиотруту”.

“Росія “поклацає” комплекси Patriot, які будуть поставлені Україні”, – запевнив він журналістів.

Водночас, він заявив, що “чим швидше закінчиться конфлікт в Україні, тим краще”. Всі збройні конфлікти закінчуються переговорами, і Росія від них ніколи не відмовлялася. Керівництво України саме собі заборонило вести переговори з РФ, що дивно, на його думку. Мовляв, інтенсифікація бойових дій в Україні веде до невиправданих втрат.

“Я вже багато разів про це говорив, але наша мета – це не розкручувати маховик військового конфлікту, а навпаки – закінчити цю війну. Ми до цього прагнемо. І прагнутимемо”, – сказав російський диктатор.

Варто зазначити, що на початку вторгнення в Україну сам же президент Росії Володимир Путін підписав закон про позбавлення волі до 15 років за “фейки про російську армію”. Зокрема такий термін світить тим, хто назве “спецоперацію” війною.

Нагадаємо, на думку російського політолога Андрія Піонтковського, терміни закінчення війни в Україні залежать від масштабів постачання зброї західними партнерами.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *