Референдум про приєднання до Росії – що відбувається у ЛДНР, на Херсонщині та Запоріжжі

Незаконний “референдум” про приєднання окупованих Росією територій України до РФ проходить під дулами автоматів, однак на голосування прийшла мізерна кількість людей.

Про це депутат Херсонської облради, боєць ЗСУ Сергій Хлань розповів в ефірі Апостроф TV.

За його словами, т.зв. “референдум” – злочинне дійство, влаштоване російськими пропагандистами. А через те, що зранку всі дільниці для голосування в Херсоні були порожніми, на декілька з них було завезено масовку з Криму.

“Потім створили “виїзні дільниці” і почали поквартирні обходи. Проте це також не дало результату. Людей підганяли до комісій озброєні військові. До людей з виразною проукраїнською позицією приходили військові. Вже навіть окупанти повідомили про арешт 12 чоловік в Херсоні, Мелітополі, Новій Каховці. Фактично процес голосування перетворено на фільтраційні заходи”, – розповів депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спершу “референдум”, потім – війна: як змінювалася російська істерія останніми днями

Він нагадав, що з початку окупації з Херсонської області виїхало 70% населення. А з 30% тих, що лишилися, на голосування пішли дуже мало людей.

“Окупанти вже оприлюднили результати “референдуму” – 80% явки і 78% – за. Після 27 вересня їх просто оголосять як результат “голосування”, – розповів Хлань.

А тим часом триває деокупація Херсонщини. Сьогодні відбулися нові вибухи в Новій Каховці у районі переправи, яку влаштовують рашисти на шлюзі. Вночі було знищено колони техніки ворога, додав він.

Раніше “Апостроф” писав, що навіть на Камчатці у Росії відкрили “дільниці” для голосування українців на “референдумах” окупанта про входження “Л/ДНР”, а також Херсонської та Запорізької областей, до складу РФ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *