Мобілізація в Росії – як відреагували США

У країні-терористі Росії оголосили так звану “часткову” мобілізацію населення на повномасштабну війну проти України з метою поповнити рекордні втрати російського окупаційного війська. У США вважають це виявом слабкості Кремля на тлі успіхів ЗСУ.

Про це “Апострофу” розповіла представниця Держдепу США Андреа Калан.

За її словами, рішення Путіна про мобілізацію свідчить проте, що Збройні Сили України успішно проводять контрнаступ і відмінно захищають свою країну, тоді як сили окупаційного війська виснажуються.

Читайте також: Повний набір: за добу окупанти втратили 550 солдатів, вертоліт та літак

Путін закликав мобілізувати російських громадян, щоби воювати в Україні. Ми бачимо, що він діє з позиції слабкості, а не сили. І це показує, що українські Збройні Сили успішно проводять контрнаступ і добре захищають свою країну”, – сказала Калан.

Ще одним підтвердженням слабкості Кремля стали погрози ядерною зброєю. З Росії регулярно лунають слова про можливість застосування цього виду озброєння.

Ми чуємо багато погроз від Путіна, зокрема про те, що він може використовувати інші види зброї. Але позиція США цілком зрозуміла: ядерна зброя ніколи не має бути використана. Усі країни, які мають ядерну зброю, давно домовилися, що вона не має бути застосована”, – наголосила представниця Держдепу.

Більше читайте в матеріалі “Апострофа”: Україна отримає від США стільки допомоги, щоб покласти край війні – офіційний представник Держдепу США

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *