Повалення Путіна – хто братиме владу в Кремлі під час військової поразки

У Росії вже сформовано шість армій для участі у війні проти України: тим часом, Кремль, пішовши на такий крок, штовхає свою ж країну та владу в прірву.

Про те, чому нові формування не зможуть нормально воювати, а в перспективі мають велику небезпеку для влади Володимира Путіна, повідомляє “Апостроф”.

У ЗМІ з’являлися повідомлення, що бізнесмен та один із засновників ПВК “Вагнер” Євген Пригожин, якого називають “особистим кухарем Путіна”, домовився з одним із великих “авторитетів” Захарієм Калашовим (Шакро Молодий). Умови можливого договору: Шакро благословив створення тюремних батальйонів, а за це виходить на волю з групою соратників.

З іншого боку, кримінальні “авторитети”, бачачи куди себе загнали Путін та його банда, побоюються позасудових розправ над собою у разі відкритого чи неявного протесту.

Поки дії Пригожина (та й то опосередковано) розкритикував голова Чечні Рамзан Кадиров, який сам нині займається формуванням “добровольчих загонів”, але керується іншими критеріями відбору.

“Є велика різниця між тими, кого насильно мобілізували і відправили в бій і тими, хто вирішив добровільно стати на захист Батьківщини. Перші втечуть з поля битви за найменшої небезпеки, тоді як другі боротимуться всупереч будь-якій загрозі здоров’ю та життю”, – заявив Рамзан Кадиров.

Читайте також: У Путіна виникли розбіжності з військовими командирами через Херсон – NYT.

Такі заяви викликані зростаючою конкуренцією серед основних центрів впливу, які “заворушилися” на тлі потенційного розгрому Путіна в Україні, який з кожним днем стає дедалі реальнішим.

“Отже у РФ вже сформовано шість армій: офіційні ЗС РФ, Росгвардія, ПВК та зеки Пригожина, батальйони Кадирова, “добровольці Донбасу” Бородая, а також козаки з “Війська Донського”. Вони мають зброю, бойовий досвід, а також власні інтереси. Саме вони у разі масштабного катаклізму в РФ ділитимуть владу. Кремль, приймаючи такі сумнівні рішення, штовхає Росію в хаос”, – резюмував правозахисник, засновник “Східної правозахисної групи” Павло Лисянський.

Детальніше читайте в матеріалі “Апострофа”: Зеки на службі у Путіна: як “кухар” Пригожин потрошить “двоголову курку”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *