Військові просили Путіна відступити з Херсона – що дізналися журналісти NYT

Впродовж останніх тижнів президент РФ Володимир Путін безпосередньо бере участь у стратегічному плануванні повномасштабної війни проти України.

Про це пише видання The New York Times, посилаючись на власні джерела серед американських посадовців.

За даними журналістів, під час планування бойових дій у Володимира Путіна виникли розміжності з військовими командирами. Зокрема, командування ЗС РФ просило Кремль дозволити відступити з Херсону через можливе оточення та контрнаступ ЗСУ.

Подібна операція, як зазначає NYT, серйозно вдарила би по іміджу Володимира Путіна після ганебного провалу російських військ на Харківському напрямку. Саме тому очільник Кремля не дав дозвіл на відступ окупаційних військ з Херсону.

Читайте також: Путін підписав закони про покарання за дезертирство, здачу в полон та відмову брати участь у війні

“Херсон був першим великим містом, яке впало під час початкового вторгнення росіян, і залишається єдиною регіональною столицею під контролем Москви. Повторне взяття було б великим досягненням для президента України Володимира Зеленського”, – зазначили журналісти у статті та додали, що Кремль оголосив часткову мобілізацію, визнавши, що йому не вистачає військовослужбовців для реалізації своїх планів щодо окупації України.

Голова Об’єднаного комітету начальників штабів генерал Марк Міллі у спілкуванні з виданням розповів, що наразі військова ініціатива повністю перейшла до Києва, але про стабілізацію ситуації поки що говорити зарано.

Інші інсайдери на умовах анонімності зазначили, що ЗС РФ мають певні проблеми на Херсонському напрямку, і додали, що на цій ділянці фронту Збройні сили України можуть повторити успіх, який був зафіксований під час контрнаступу у Харківській області.

Також читайте матеріал “Апострофа”: “Атака дронів-камікадзе та “референдум” під дулами автоматів: онлайн війни 24 вересня”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *