Звинувачення Путіна у зраді – як воно стало можливим у Росії

Президент Росії Володимир Путін, який порівнював себе з Петром I та називав “збирачем земель”, як політична постать – дуже швидко зменшується. Саме тому в РФ деякі депутати набралися сміливості заявити про необхідність висунути йому кримінальні звинувачення.

Про це розповів в ефірі Апостроф TV російський політолог Дмитро Орєшкін.

Так він прокоментував те, що депутати Санкт-Петербурга направили у Державну Думу Росії заяву з проханням висунути главі Кремля звинувачення у державній зраді через розв’язану війну в Україні та наслідки від цього.

“Люди просто висунули Путіну кримінальні звинувачення. Що тепер з ними робити – владі абсолютно незрозуміло. Бо з погляду Путіна, їм потрібно хребет ламати, садити на 10 років, щоб решті не кортіло. А з погляду менеджменту середньої ланки – треба ще дуже добре подумати”, – зауважив експерт.

Це говорить про падіння рейтингу Путіна серед менеджерів середньої ланки, які не можуть людям пояснити “перемог” підсанкційної Росії.

“Путінська політика зайшла в глухий кут, усім це зрозуміло. Ця переможна прогулянка Хрещатиком, яка планувалася в другій половині лютого, абсолютно точно не відбулася, а відбувається щось протилежне. Рейтинг Путіна сиплеться серед менеджерів середньої ланки. Губернатори, мери, місцеві депутати вони ж між молотом і ковадлом: нагору вони мають посилати бадьорі повідомлення, а внизу на них давлять соціальні проблеми – безробіття, зростання цін та відсутність переможних звісток з поля бою. Їм усе це розхльобувати. Тому вони мовчать, але в собі скриплять. А тут якісь хлопці, до того нікому невідомі, набралися мужності та написали цей папір”, – зазначив він.

На додаток, Путіну ніяк не вдається втягнути у війну самопроголошеного президента Білорусі, адже той теж усвідомлює наслідки.

“Так добре вони. Подивіться на Лукашенка. Путін його втягує у війну, а той усіма кінцівками упирається, бо розуміє, що Путін війну програє і в дурнях він не хоче бути. Це означає, що Путін як політична постать, дуже швидко зменшується, як шагренева шкіра”, – наголосив Дмитро Орєшкін.

Раніше ми писали, що президент Росії Володимир Путін назвав чергову мету “спеціальної операції” в Україні.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *