Допомога Україні – про що Байден говорив із лідерами країн НАТО

Президент США Джо Байден провів відеоконференцію з лідерами країн-членів НАТО – обговорили військову допомогу Україні для боротьби ЗСУ з окупантами та варіанти притягнення Росії до відповідальності.

Про це у четвер, 8 вересня, повідомили на офіційному сайті Білого дому.

Світові політики обговорили ситуації на військовому фронті України, крім того, порушувалося питання допомоги нашій державі у сфері безпеки та економіки. Також у розмові йшлося про притягнення країни-агресора Росії до відповідальності за всі злочини, які вона скоїла в Україні.

“Підкреслили підтримку, зокрема шляхом постійного забезпечення безпеки та економічної допомоги, та покладання витрат на Росію, щоб притягнути Кремль до відповідальності за його агресію”, – йдеться у повідомленні Білого дому.

Лідери також обговорили енергетичний шантаж, до якого вдається Росія, та необхідність подальшої координації для забезпечення сталого та доступного енергопостачання для Європи.

У зустрічі брали участь прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо, канцлер Німеччини Олаф Шольц, прем’єр-міністр Італії Маріо Драгі, прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда, генеральний секретар НАТО Енс Столтенберг, президент Румунії Клаус Йоханніс, президент Польщі Анджей Дуда, прем’єр-міністр Ліз Трасс, а також представники Франції та Європейського Союзу.

Раніше ми писали, що Байден схвалив новий пакет військової допомоги для України.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *