Військова допомога Україні – Байден просить Конгрес виділити велику суму

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден попросив Конгрес виділити 11,7 млрд доларів Україні. Гроші будуть направлені не лише на військову допомогу, а й на подолання наслідків війни та боротьбу з COVID-19.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на заяву Білого дому.

Так, глава Білого дому запросить екстрене фінансування у розмірі 11,7 млрд доларів для надання летальної допомоги та бюджетної підтримки Україні, а також 22,4 млрд доларів для надання допомоги у зв’язку з коронавірусом напередодні потенційного сплеску захворюваності цієї осені.

За інформацією директора з менеджменту та бюджету Білого дому Шаланди Янг, запит на екстрене фінансування також включатиме 2 млрд доларів для усунення наслідків війни, розв’язаної Росією.

Вона написала про те, що запит на 47,1 млрд. доларів надходить до завершення поточного фінансового року 30 вересня. Конгрес ще не прийняв законопроект про фінансування на 2023 рік, тому законодавцям, ймовірно, потрібно буде прийняти тимчасовий захід фінансування, що дасть їм більше часу для переговорів про всеосяжний фіскальний пакет.

У зверненні Янг також говориться, що американський лідер чітко дав зрозуміти, що Сполучені Штати планують і надалі підтримувати український народ у захисті свого суверенітету.

“Щоб виконати це зобов’язання та задовольнити негайні потреби, ми просимо 11,7 млрд доларів на допомогу в галузі безпеки та економічну допомогу у першому кварталі 2023 фінансового року”, – написала представниця Білого дому.

Нагадаємо, раніше директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський висловив думку про те, що темпи та обсяги поставок озброєнь Україні від США тільки зростатимуть.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *