Звернення Зеленського 2 вересня – головні тези, відео

Президент Володимир Зеленський у своєму вечірньому відеозверненні розповів, що 2 вересня вдруге за тиждень провів засідання Ставки верховного головнокомандувача, під час якого заслухав доповіді військових щодо ситуації на фронті.

Про це повідомляє “Апостроф” із посиланням на офіційну сторінку президента в Telegram.

Засідання відбулося за участі головнокомандувача Збройних сил Валерія Залужного, керівника Головного управління розвідки Кирила Буданова, в.о. очільника СБУ Василя Малюка, секретаря РНБО Олексія Данілова.

Зокрема, з доповіддю виступив командувач Сухопутних військ Олександр Сирський, командувач Оперативного командування “Захід” Сергій Літвінов та командувач Оперативного командування “Південь” Андрій Ковальчук.

Зеленський зауважив, що за підсумком засідання були ухвалені певні рішення.

“Думаю, ви всі розумієте, які основні питання. Прийнято і певні рішення. Думаю, ви всі їх побачите.Також питання забезпечення наших військових та всебічної підтримки ЗСУ”, – наголосив Зеленський.

Також президент підбив підсумки дня, 2 вересня.

Зокрема, він згадав про підтримку країнами “Великої сімки” обмеження ціни на нафту з Росії. Реалізація цього механізму дозволить захистити цивілізовані країни та енергоринки від гібридної агресії РФ.

Також подякував главі Єврокомісії Урсулі фон дер Ляєн, яка наголосила на важливості обмежити ціну і на російське блакитне паливо, санкцій, які негативно вплинуть на потік нафтодоларів і газоєвро в Росію та відновлять справедливість для всієї Європи.

Окрім того, він додав, що євроінтеграційний процес вимагає цілісного підходу до політичних, економічних, соціальних, правових аспектів.

Сьогодні було нагороджено 166 учасників бойових дій державними нагородами, 44 – посмертно.

Нагадаємо, що за останніми даними Генерального штабу ЗСУ, Росія зазнала рекордних втрат у живій силі та військовій техніці, але підрозділи “кадировців” намагаються просунутися у напрямках населених пунктів Зайцево та Майорськ Донецької області.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *