Санкції проти Білорусі та Росії – хто у списку України

У п’ятницю, 2 серпня, уряд України схвалив новий пакет санкцій, які торкнуться 99 фізичних та 178 юридичних осіб. Йдеться про підприємства військово-промислового комплексу Росії, а також посадових осіб нацбанків РФ та Білорусі.

Про це повідомляє сайт Мінреінтеграції.

Потрапили під обмеження й інші російські та білоруські компанії та громадяни цих країн – ті, що сприяли агресії Росії проти України та за допомогою яких РФ намагалася обходити санкції.

Зокрема під санкції потрапила група компаній “Сернія” та пов’язані особи, яких РФ використала для обходу санкційних обмежень та постачання продукції мікроелектроніки для потреб військово-промислового комплексу. Також обмеження накладені на російських виробників мікроелектроніки та програмного забезпечення та компанії, причетні до атак хакерів.

Також санкції накладені на групу компаній “Царьград”, що розповсюджують проросійську пропаганду, та компанії, що займалися майнінгом на користь промислового сектору країни-агресора.

Очолили список одіозних персон, які потрапили під жорсткі обмеження дочки президента Росії Володимира Путіна.

Зазначається, що санкції проти всіх цих людей застосували також США. Тепер обмеження застосовуватимуться синхронно країнами-партнерами та Україною.

Як повідомляв “Апостроф”, раніше президент України Володимир Зеленський вніс до парламенту законопроект, який розширює санкції проти Росії.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *