Війна в Україні – карта бойових дій – що відбувається сьогодні 28 серпня на фронті та тилу

Україна 186-ту добу дає відсіч повномасштабному вторгненню російських військ. На сьогодні вже понад 46 тисяч російських окупантів загинули у боях з українською армією. За даними української розвідки, у російських військових відсутній бойовий дух, частина з них усіма можливими способами намагається не брати участі в боях і швидше повернутися додому. Тим часом російське керівництво ухвалило рішення про перекидання в Україну 3-го армійського корпусу, формування якого відбувалося у кількох російських містах.

“Апостроф” продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 27 серпня


07:47 США почнуть активніше використовувати морські шляхи для доставлення Україні військової допомоги. Це пов’язано з тим, що військові потреби України зараз змінилися. Про це розповів представник Пентагона журналістам видання The Washington Post. Такі зміни в логістиці дозволять Україні накопичити більш значний арсенал для майбутньої кампанії, оскільки сумарний обсяг військових вантажів, який буде їй передаватися, тільки збільшиться.

07:40 Ключові висновки американського Інституту вивчення війни:

  • Сили РФ провели наземну операцію в 20 км від Харкова, на півночі області.
  • Окупаційні війська локально атакували українські позиції на південний захід від Ізюма, на північний схід від Сіверська, на північний схід та південь від Бахмута, а також на захід від Донецька.
  • Українські сили завдали ударів по російських повітряно-десантних підрозділах на заході Херсонської області.
  • Україна та Росія “обмінялися” звинуваченнями в обстрілі Запорізької АЕС.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *