Війна в Україні – генерал Ходжес дав прогноз щодо контрнаступу ЗСУ

Офіцер армії США у відставці, який обіймав посаду командувача армії США в Європі Бен Ходжес прогнозує, що до кінця року Україна може відкинути російських окупаційних військових на позиції, які були 23 лютого. Для цього Україні потрібне озброєння у необхідній кількості від Заходу.

Про це він повідомив в інтерв’ю Deutsche Welle.

Ходжес закликає Захід передати Україні більше артилерії та далекобійних ракет, щоб ЗСУ змогли перейти у великий контрнаступ. Американський генерал у відставці зауважив, що українцям необхідна спроможність перемогти.

“Тривалість війни буде залежати від того, чи зробимо ми все, що обіцяли, чи поставимо все озброєння, яке обіцяли. Я вважаю, що до кінця цього року ми можемо відкинути їх до лінії 23 лютого”, – наголосив він.

За словами екскомандувача сил США в Європі, окупанти вже досягли своєї кульмінації у наступальних діях на українській території, тому більше не можуть просунутися, а також захистити свій тил.

“Українці були неймовірно стійкими, винахідливими, новаторськими, але їм потрібна більш далекобійна і точна артилерія. Артилерія і ракети, які можуть стріляти далі і продовжувати знищувати російську артилерію, логістику, завдавати ударів по російських аеродромах. Ось що потрібно. Ми надали дещо, але цього недостатньо для вирішального ефекту. Ось чому вже близько місяця не змінюється лінія фронту”, – зазначив він.

Раніше ми писали, що в Міноборони США озвучили терміни звільнення Херсона.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *