Війна в Україні – посольство РФ запропонувало страчувати азовців

Посольство Росії в Лондоні запропонувало страчувати українських військовополонених з полку “Азов” через повішення, нібито вони “заслуговують на принизливу смерть”. Глава Офісу президента України Андрій Єрмак у відповідь заявив, що таке можуть пропонувати у сучасному світі лише дикуни та терористи.

Про це повідомив Єрмак на своєму каналі в Telegram, прокоментувавши заяву посольства РФ у Лондоні у Twitter.

“Бойовики “Азова” заслуговують на розстріл, але не на розстріл, а повішення, тому що вони не справжні солдати. Вони заслуговують на принизливу смерть”, – йдеться в заяві російського посольства.

У свою чергу Глава Офісу президента України зазначив, що РФ – країна-терорист, яка такими висловлюваннями лише доводить це.

“В 21 сторіччі розповідати на дипломатичному рівні про те, що люди заслуговують страти через повішення просто так – можуть лише дикуни та терористи. РФ – держава-спонсор тероризму. Які ще потрібні докази?”, – написав Єрмак.

Раніше ми писали, 29 липня російські пропагандистські ЗМІ заявили про обстріл колонії в Оленівці Донецької області, де окупанти утримували українських військовополонених, звинувачуючи Україну в цьому. У Генштабі ЗСУ стверджують, що обстріл вели з російської сторони.

Нагадаємо, Служба безпеки України, Збройні сили України, Головне Управління розвідки Міноборони та Уповноважений Верховної Ради України з прав людини зробили спільну заяву про масове вбивство українських військовополонених 29 липня.

Детальніше читайте у матеріалі “Апострофа”: Росіяни це як хвороба CОVID-19, але з однією відмінністю – експерт про теракт в Оленівці

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *