Снаряди для HIMARS – чому Україна не отримує далекобійні снаряди

Україні бояться передавати ракети ATACMS та будь-яке інше озброєння, яке здатне стріляти на сотні кілометрів, бо побоюються, що РФ застосує тактичну ядерну зброю. Але підстави говорити про те, що ЗСУ отримає ATACMS, є.

Про це повідомив в етері “Апостроф TV” народний депутат, член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Сергій Рахманін.

Всі побоюються Путіна з 24 лютого, тому що він справляє враження людини, яка остаточно втратила зв’язок із реальністю. Ніхто не може закластися, що він не пуститься берега остаточно і не застосує тактичну ядерну зброю. А це вже означає набагато вищі ризики для всього світу, а не лише для України”, – розповів він.

Як зазначив Рахманін, хоч це питання і не вирішене до кінця, але є підстави вважати, що Україна таки отримає ракети ATACMS.

“Позитивним моментом є те, що в двох дуже чутливих питаннях – і в питаннях щодо визнання росії державою-терористкою, і щодо надання Україні ракет – нас підтримують і республіканці, і демократи, і Сенат, і Конгрес. Це є дуже позитивним моментом, особливо на тлі розмов, які дуже люблять розганяти росіяни, що світ втомився від України, санкції будуть слабшати, а допомога меншати“, – сказав нардеп.

Крім того, він поділився інформацією, що система HIMARS унікальна тим, що її можна використовувати як систему залпового вогню, а можна як ракетний тактичний комплекс. Залежно від боєприпасу битиме на різну відстань.

Донедавна максимальна відстань була 300 км, але є сучасні ракети для HIMARS, які можуть бити навіть на відстань 500 км“, – додав Рахманін.

Детальніше читайте у матеріалі “Апострофа”: Байден боїться заганяти Путіна у глухий кут, його лякає ядерна дубина – Сергій Рахманін

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *