Війна в Україні – Натан Щаранський пояснив прорахунки Путіна

Президент Росії Володимир Путін недооцінив своїх противників: як Україну, так і західні країни, що безсумнівно вплинуло на хід війни.

Такою думкою міністр та віцепрем’єр чотирьох урядів Ізраїлю Натан Щаранський поділився з DW.

“З одного боку, він явно недооцінив українців, не вірячи, що вони мають націю, яка воюватиме і жертвуватиме своїм життям. З іншого, помилився щодо Заходу, думаючи, що зможе шантажувати та залякувати ядерною загрозою”, – сказав він.

За словами Щаранського, у перші тижні війни Захід боявся давати зброю Україні, щоб не роздратувати Путіна. Але страх подолали та зрозуміли, що це боротьба не за території, не за Донбас, а за зміну правил гри.

“Путін намагається все змінити. Захід зрозумів, що перемога чи поразка України – це перемога чи поразка Заходу, свободи. І об’єднався. Наскільки цього вистачить? Не знаю, тому що Путін явно розраховував, ось прийде зима, “вони дровами топитимуть”, – зазначив ізраїльський колишній високопосадовець.

Раніше адмірал ВМС США у відставці Джеймс Ставрідіс заявив, що плани Росії щодо захоплення українських територій дивують своєю наївністю – з початку повномасштабного вторгнення окупанти досягли мінімальних результатів, враховуючи скільки зусиль було на це покладено.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *