Олега Кулініча заарештовано – звинувачують у держзраді

Українські правоохоронці затримали народного депутата від групи “Довіра”, екс-начальника УСБУ у Криму Олега Кулініча.

Про це повідомляє “Апостроф” із посиланням на свої джерела у силових відомствах.

Голову парламентської групи “Довіра” Олега Кулініча затримали за підозрою у скоєнні державної зради. Окрім цього, екс-начальнику УСБУ в Автономній Республіці Крим інкримінують ще кілька статей Кримінального кодексу України.

Прес-центр СБУ у коментарі виданню “Українська правда” підтвердив факт затримання Олега Кулініча, проте правоохоронці не уточнили, де саме відбувалися слідчі дії.

“У СБУ працюють тисячі чесних та професійних патріотів, багато з яких зараз захищають Україну на фронті зі зброєю в руках. Ми ж продовжуємо курс на очищення”, – додали у відомстві, коментуючи затримання нардепа Олега Кулініча.

Журналіст Віталій Глагола стверджує, що Олег Кулініч співпрацював зі спецслужбами РФ і передавав окупантам інформацію про діючу агентурну мережу України. За його словами, операцією із затримання нардепа керував генерал СБУ Василь Малюк.

“Затриманий Олег Кулініч СБУ в Криму очолював до березня 2022 року, а після повномасштабного вторгнення Росії був звільнений. Обіймав цю посаду з жовтня 2020 року. З 1989 по 1994 р. навчався в Академії ФСБ Росії і проходив військову службу у Федеральній службі контррозвідки. Федерації”, – додав Глагола.

Варто зазначити, що низка Telegram-каналів припускають, що Олег Кулініч може бути причетний до моментів, пов’язаних із швидким проривом підрозділів ЗС РФ із Криму до Херсонської області.

Раніше ми розповідали, що суд заарештував майно нардепа-зрадника Олексія Ковальова на 4,7 млн гривень.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *