Окупація та геноцид українців – суд у Гаазі восени розгляне справу

Міжнародний суд ООН незабаром може розпочати розгляд справи про геноцид українського народу під час повномасштабного вторгнення ЗС РФ.

Цю інформацію в ефірі національного телемарафону підтвердив представник України в органі, посол із особливих доручень Міністерства закордонних справ Антон Кориневич.

За його словами, Міжнародний суд ООН, зал засідання якого розташований у Гаазі, отримав від української сторони меморандум і може розпочати розгляд справи по суті щодо геноциду українців найближчим часом.

Кориневич підкреслив, що подання документів було здійснено 1 липня, після чого Росія має три місяці для надання своїх своїх заперечень щодо юрисдикції.

“Потім суд може переходити до розгляду справи по суті”, – продовжив український посол.

В ефірі телемарафону Кориневич також заявив, що за підсумками судового процесу у Міжнародному суді ООН Україна може притягнути до відповідальності за геноцид населення як країну-агресора, так і конкретних осіб у керівництві Росії.

Раніше ми розповідали, що ЗС РФ цілеспрямовано обстрілюють українські поля, намагаючись спровокувати продовольчу катастрофу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *