Байдену загрожує імпічмент – Фукуяма висловився про Україну

Президенту США Джо Байден можуть оголосити імпічмент у випадку, якщо Демократична партія програє проміжні вибори і втратить контроль над Сенатом і Палатою представників.

Про це пише видання Newsweek.

За словами журналістів, Республіканська партія бажає взяти реванш у демократів на майбутніх проміжних виборах, які заплановані на осінь 2022 року. У разі програшу та втратою контролю над Сенатом з Палатою представників республіканці можуть спробувати оголосити імпічмент чинному президенту США Джо Байдену.

“Статті про імпічмент можуть бути прийняті простою більшістю голосів у Палаті представників, але президент може бути усунутий з посади тільки більшістю у дві третини голосів у Сенаті. Республіканці можуть розглянути питання про імпічмент, але вони можуть заплатити політичну ціну, якщо спробують це зробити” , – йдеться у матеріалі Newsweek.

Професор Стенфордського університету Френсіс Фукуяма на тлі можливого імпічменту Джо Байдена попереджає про серйозні загрози для України. За словами політолога, підтримка Києва з боку Республіканської партії згасає, а екс-президент США Дональд Трамп демонструє проросійські настрої.

“Очевидно, що якщо він повернеться у 2024 році на пост президента, це може вирішити всі проблеми Росії на сьогодні, тому що Трамп має намір вивести США з НАТО. Таким чином, Кремль досягне своїх головних цілей просто завдяки зміні курсу американської політики. Ось чому я вважаю вкрай важливим, щоб Україна досягла певного прогресу та перехопила ініціативу на полі бою протягом літа”, – озвучив свій прогноз Фукуяма.

Політолог також не виключив, що у разі заморожування конфлікту західні політики можуть почати закликати Київ піти на територіальні поступки Кремлю.

Раніше ми розповідали, що США несподівано послабили санкції проти Росії.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *