ППО України – на які сучасні системи очікує Україна від США

Для посилення системи протиповітряної оборони Україна, крім комплексів NASAMS та IRIS-T, хотіла б отримати американський зенітно-ракетний комплекс Patriot.

Про це в ефірі національного телемарафону заявив спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

За його словами, на сьогоднішній день система ППО України працює злагоджено і збиває велику кількість російських ракет, проте вона потребує поліпшення та модернізації.

“Ми зараз працюємо в інших реаліях, ніж у мирний час. Ми зазнали серйозних потрясінь після перших ракетних ударів по Повітряним силам. Саме тому Повітряні сили працюють відповідно до нових підходів, в умовах, коли потрібно постійно переміщатися, постійно уникати ракетних атак ворога”, – заявив офіцер, коментуючи можливу модернізацію ППО України.

Спікер ЗС ЗСУ вважає, що систему протиповітряної оборони можна зміцнити за рахунок зенітно-ракетних комплексів NASAMS та IRIS-T, постачання яких очікується Києвом найближчим часом.

Крім цього, як зазначив Ігнат в ефірі телемарафону, у майбутній перспективі Україна хотіла б отримати одну із найкращих протиракетних систем Patriot, яка стоїть на озброєнні країн НАТО.

Раніше ми розповідали, що небо над Києвом захищає потужна система ППО.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *