Відставка Путіна не змінить вороже ставлення Росії до Заходу – експерт

Новини про можливі хвороби та усунення з посади президента РФ Володимира Путіна порушує питання щодо того, хто може стати новим президентом Росії. Західні експерти припускають, що наступник Путіна буде таким самим жорстоким і ворожим до України, а то й гірше.

Про це повідомляє Newsweek.

Так, директор з досліджень та автор книги “Московські правила” Кейр Джайлс вважає, що можливий наступник російського диктатора буде таким самим жорстоким, як і Путін. Більшість кандидатів у нові президенти РФ можуть погіршити відносини Росії із Заходом та зі своїми громадянами, ніж це було за Путіна.

“Останні кілька років спостерігалося посилення репресій проти власного населення Росії, яке йшло паралельно з зростаючою ворожістю до зовнішнього світу. Але в обох цих відносинах Росія тільки поверталася до своїх історичних норм і своєї зони комфорту. Тому що це країна, яка завжди поводилася так по відношенню до зовнішнього світу і до своїх підданих”, – сказав він.

Джайлз припускає, що Росія в теперішньому вигляді повертається до того, що набагато більше є нормальним у російській історії, маючи на увазі ворожість до Заходу.

“Потенційний наступник Путіна, швидше за все, вийде з того самого середовища і продовжить повертати країну до нормального стану опозиції Заходу за умовчанням”, – резюмував автор книги “Московські правила”.

Раніше ми розповідали, які двійники можуть бути у Путіна і що відомо про можливу смерть президента РФ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *