Війна в Україні – Роман Пономаренко пояснив, як Путін карає генералів

Президент Росії Володимир Путін безперестанку відсторонює від командування військами РФ в Україні генералів, тому що хоче впоратися з поставленими “цілями” малою кров’ю та максимально швидко.

Таку думку у коментарі “Апострофу” озвучив військовий історик Роман Пономаренко.

Так він прокоментував кадрові ротації у російському військовому керівництві, зокрема, відсторонення командувача повітряно-десантних військ РФ Сердюкова, котрий керував захопленням Криму у 2014 році.

За його словами, взагалі природно, коли військових керівників знімають, якщо не впоралися із поставленими завданнями. Так було і в радянські часи у Другу світову війну.

“Росія в нашому випадку намагається діяти такими ж методами. Поясню чому. Їм теж не вигідна тривала війна, і їм би хотілося закінчити її якомога швидше. Путін, наприклад, не використовує слово “війна” – в них “спецоперація” триває. Він постійно наголошує на тому, що не буде проголошуватися мобілізація в росії. Відповідно, він намагається впоратися малою кров’ю та максимально швидко. Тому тасують військових керівників, щоб знайти того, хто зможе досягти цього результату в поставлені якісь часові межі, які в них обумовлені”, – зауважив експерт.

Роман Пономаренко переконаний, що наразі Кремлю пришвидшити хід подій у загарбанні українських земель не вдається. Тому так багато інформації з приводу заміни російських генералів.

“Буквально з перших тижнів війни почалися якісь кадрові зміни. Звісно, ми зараз не можемо це відстежувати, бо в нас немає достатньо більш-менш достовірних джерел інформації з російського табору. Тим не менш, така тенденція там спостерігається”, – наголосив він.

Більше читайте у матеріалі “Апострофа”: Путін хоче стати Петром I, але увійде в історію за відомою кричалкою – військовий історик

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *