Війна в Україні – Данилов розповів про тактику та стратегію російських військ

З самого початку своєї повномасштабної військової агресії в Україні Росія має на меті різні речі – від придуманої ними ж “денацифікації” до “звільнення” Донбасу, але основною метою нападу завжди було одне – знищення української держави.

Про тактику та стратегію російських окупантів розповів секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов.

Якщо раніше в Кремлі вважали, що тут будуть квіти, тут буде зустріч певною частиною населення, то ці настрої надалі зникли. Безумовно, частина населення України готувалася зустрічати росіян як “визволителів” – були і гауляйтери, які нікуди не поділися з російського медіапростору.

Щодо зміни тактики росіян, то з урахуванням того, що у них не вистачає можливостей по всій лінії фронту – а вона досить велика – вести сьогодні бої, вони вирішили робити потужні ударні кулаки. І цими силами вони поступово просуваються вперед.

Всі без винятку військові експерти та розвідки давали нам обмежений проміжок часу на те, що всю нашу країну буде захоплено. Ви це знаєте, і це не секрет, що одна з розвідок найдовше давала три тижні. Переважна більшість — від 5 до 6 днів і все мало закінчитися. Однак ми тримаємо оборону і захищаємо країну вже 130 з гаком днів. Ми будемо й надалі тримати нашу оборону, але треба розуміти, що ворог потужний і підступний”, – заявив Данілов.

Секретар РНБО зазначив, що для Росії не існують правила – вони увірвалися на територію незалежної України під приводом “спецоперації” і вважають, що мають право поводитися тут так, як вважають за потрібне.

“Те, що вони використовують на сьогоднішній день проти нашого мирного населення авіаційні бомби, те, що на сьогоднішній день бомбардують мирне населення — це не класична війна, яка прописана в документах, нормах і правилах, що існують на сьогоднішній день у світі. Вони воюють проти мирного населення: проти дітей, проти жінок, проти людей похилого віку”, – підкреслив Данілов.

Детальніше читайте у матеріалі “Апострофа”: У України є суперзброя, яку не зможе знищити агресор – Олексій Данілов.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *