Звернення Зеленського за підсумками трьох місяців війни – головні тези

У вівторок, 24 травня, президент України Володимир Зеленський виступив із традиційним щоденним зверненням до нації – у ньому він перерахував основні підсумки трьох місяців війни з Росією за незалежність нашої країни .

Відео опублікував у соцмережах Офіс президента України.

Зеленський заявив про нагородження 15 тисяч українців та українок державними нагородами, з них 155 стали Героями України – семеро отримали нагороду посмертно. Станом на 24 травня українські війська звільнили 1016 населених пунктів.

У свою чергу російські окупанти втратили майже 30 тисяч убитими, понад 200 літаків, тисячі танків та іншої техніки, а також майже повністю вичерпали запаси ракет, заявив президент.

Проте для України ситуація все ще залишається складною: на Донбас кинуто всю російську армію. Окупанти хочуть знищити Лиман, Слов’янськ, Сєверодонецьк та інші міста.

Постачання Україні важкої зброї – РСЗВ, танків, протикорабельної та іншої зброї – найкраща інвестиція у збереження стабільності у світі та у недопущення багатьох жорстких криз, які Росія ще планує чи вже спровокувала”, – заявив Зеленський.

Глава держави також розповів про створення міжнародної консультативної групи, куди увійдуть провідні фахівці у галузі безпеки та оборони, дипломатії. Їхнє завдання – напрацювати такий формат гарантій, який справді працюватиме.

Раніше ми опублікували зведення Генштабу ЗСУ за вечір 24 травня. Ворог здійснює авіаційні удари по об’єктах цивільної інфраструктури у населених пунктах Краматорськ, Лиман та Слов’янськ, Донецької області, а також наступає на Сєверодонецьк, Липове та Білогорівку.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *