Війна з Росією – Джордж Сорос виступив із гучною заявою

Вторгнення Росії в Україну може стати початком Третьої світової війни. Відтак, якщо Захід хоче зберегти вільну цивілізацію – потрібно перемогти російські сили.

Про це заявив фінансист-мільярдер Джордж Сорос під час виступу у Давосі, повідомляє агентство Reuter.

“Вторгнення могло стати початком Третьої світової війни, і наша цивілізація може не пережити її. Найкращий і, мабуть, єдиний спосіб зберегти нашу цивілізацію – якнайшвидше перемогти Путіна. У цьому суть”, – зазначив він.

Сорос переконаний, що президент РФ, який запевняв, що російська “спецоперація” в Україні досягне усіх поставлених цілей, тепер вважає вторгнення помилкою і готується до перемовин щодо припинення вогню. При цьому перемир’я неможливе, тому що Володимиру Путіну не можна довіряти, адже чим він слабший, тим більш непередбачуваний, вважає фінансист.

Він зазначив, що Європейський союз повинен збагнути, що президент РФ може зупинити поставки природного газу, частка якого – 40% потреб Європи.

Також Сорос наголосив, що вірить у можливість перемоги України у цій війні.

“Я не можу передбачити результат, але Україна безумовно має шанси на перемогу“, – зауважив мільярдер.

Раніше ми писали, що експерти вважають, що НАТО та ЄС у ситуації з війною в Україні намагаються мінімізувати ризики, відкупляючись санкціями.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *