Війна з Росією – Канада поставить Україні снаряди для артилерії

Канада передасть Україні 20 тисяч артилерійських боєприпасів стандарту НАТО для підтримки у захисті від вторгнення російських військ. Військову допомогу буде надано на безоплатній основі.

Про це оголосила міністр оборони країни Аніта Ананд, виступаючи в Українському культурному центрі у Вікторії.

Зазначається, що снаряди закупили за близько 98 мільйонів канадських доларів, що у перерахунку в американські долари понад 76,3 мільйона. 155-міліметрові снаряди віддадуть не зі своїх військових запасів, а придбали спеціально для України. Вони сумісні із відносно новими гаубицями М-777, які раніше Канада передала Україні.

Вона наголосила, що не можна допустити, щоб повномасштабне, незаконне вторгнення Росії в Україну мало успіх.

“За допомогою військової допомоги, економічної допомоги, гуманітарної допомоги та сильної політичної підтримки на міжнародних форумах Канада й надалі підтримуватиме Україну“, – зауважила міністр оборони.

Нагадаємо, що після другої зустрічі в рамках “Рамштайну” Чехія передала Україні вертольоти вогневої підтримки, танки та системи. А Данія передасть Україні протикорабельні ракети “Гарпун” та пускові установки для них.

Як повідомлялося, у Міноборони заявили про те, що українська армія потребує танків, бронемашин, засобів ураження на довгих дистанціях (MLRS, важка артилерія, авіація, ракети).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *