Угорщина запроваджує режим НП – Орбан виступив із заявою

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан оголосив про запровадження в країні режиму надзвичайного стану, починаючи з середи, 25 травня.

Відповідну заяву він опублікував на своїй сторінці у Facebook.

Рішення було прийнято після формування нового уряду – причиною таких заходів є війна між Росією та Україною. Орбан зазначив, що Угорщина має залишитися осторонь російсько-української війни та захистити свою фінансову безпеку.

“Ми бачимо, що ця війна та санкції (проти Росії – “Апостроф”) призвели до величезних економічних потрясінь та різкого зростання цін”, – заявив Орбан. За його словами, “ситуація потребує простору для маневру та негайних дій”.

Нагадаємо, між Євросоюзом, Угорщиною та Словаччиною існує напруженість через залежність від російської нафти. Проте відмінності у підходах до ембарго на російські енергоносії не мають нічого спільного з емоціями, політичними симпатіями чи ворожістю. Угорщина знайшла причину залишитися на російській нафтовій голці.

Також “Апостроф” повідомляв, що Віктор Орбан сильно залежить від Кремля – це пояснює його виступи проти санкцій Євросоюзу стосовно Росії.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *