Генсек Ради Європи приїхала в Ірпінь та Бородянку – фото

Сьогодні, 9 травня, Генеральна секретарка Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич відвідала Ірпінь та Бородянку, щоб на власні очі побачити докази воєнних злочинів російського окупаційного війська проти мирного населення України.

Про свій візит у супроводі заступниці глави МЗС Еміне Джапарової вона повідомила у Twitter.

Марія Пейчинович-Бурич була вражена наслідками російського вторгнення, однак водночас наголосила на витривалості українського народу, зазначивши, що Рада Європи підтримує Україну у нашій боротьбі проти російського агресора.

“З Еміне Джапаровою сьогодні вранці були у Бородянці та Ірпені. Я вражена безглуздими руйнуваннями, спричиненими російською агресією, але я вражена стійкістю українського народу. Ми у Раді Європи підтримуємо Україну”, – написала Генеральна секретарка Ради Європи.

Фотографії з візиту Генсека РЄ опублікувала й Еміне Джапарова, відзначивши, що всі винні у звірствах російських військ в Україні мають бути покарані і що це є загальною відповідальністю.

Раніше “Апостроф” писав про візит Генерального секретаря ООН до Бородянки на Київщині, після якого ООН розширила роботу з надання гуманітарної допомоги та забезпечення евакуації наслення.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *