Юлія Свириденко розповіла про можливе скасування експортних мит у Канаді

За прикладом ЄС та Великої Британії, Канада може скасувати торгові мита на українські товари.

Про це повідомила віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки Юлія Свириденко після онлайн-зустрічі з міністеркою міжнародної торгівлі, просування експорту, малого бізнесу та економічного розвитку Канади Мері Енджі.

Лібералізація торгових відносин з Канадою допоможе експортерам збільшити обсяги вивезення продукції, зміцнити українську економіку та обороноздатність. Це також важливо для подолання продовольчої кризи, зумовленої умисним блокуванням українського експорту державою-терористом росією через порти Чорного моря.

За словами Свириденко, напередодні широкомасштабної агресії представники України та Канади провели зустріч щодо розширення двосторонньої угоди про вільну торгівлю на послуги та інвестиції. Попри війну, роботу над цим проєктом планують завершити протягом найближчих тижнів.

“Попри відстань, торгівля між країнами розвивається. В 2021 році ми бачили справжній бум україно-канадської двосторонньої торгівлі – обсяги її зросли на понад 70% і склали 420,7 млн доларів. При цьому експорт товарів з України до Канади зріс в 11 разів”, – сказала міністерка економіки.

Крім того, сторони обговорили підтримку від Канади на поточному етапі та у ході повоєнного відновлення економіки України. Зокрема, йдеться про повернення міжнародних інвесторів, що були змушені залишити Україну з початком війни або ж значно згорнули виробництво.

“Сподіваємося, що канадські інвестиції допоможуть не просто відбудувати зруйновану інфраструктуру та економіку нашої держави, а й стануть основою нової України – сильної, стійкої та незалежної”, – зазначила Свириденко.

Нагадаємо, раніше віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки повідомила про скасування мит на українську продукцію з боку Британії та Європейського Союзу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *