Між Києвом та Полтавою збудували тимчасову об’їзну дорогу

На трасі М-03 побудували тимчасову об’їзну дорогу поруч зі зруйнованим мостом, що дозволило відновити сполучення між Києвом та Полтавою цією магістраллю.

Про це написав у Facebook міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

За його словами, об’їзд, розташований на Київщині поблизу села Борщів, відповідає параметрам дороги третьої категорії та розрахований не лише на легковий, але й на вантажний транспорт.

“Це критично важливо – адже магістраль М-03 є однією з ключових у країні”, – заявив Кубраков.

Міністр інфраструктури розповів, що у найкоротші терміни дорожники влаштували через річку Трубіж сім водопропускних труб, укріпили ґрунт геотекстильною решіткою, влаштували шар щебенево-піщаної суміші та асфальтобетонного покриття, а також встановили відповідні дорожні знаки.

“Поки в країни триває війна, логістичні зв’язки на звільнених територіях налагоджуємо завдяки тимчасовим об’їзним шляхам та переправам. Вони не лише забезпечують доставлення вантажів у постраждалі куточки, але й допомагають налагоджувати та відновлювати життєдіяльність населених пунктів, звільнених з російської окупації”, – підкреслив Кубраков.

Він додав, що на Київщині вдалося відновити рух на усіх зруйнованих переправах окрім тих, які потребують розмінування.

Нагадаємо, як раніше повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко, між Києвом та Ірпенем відновили рух електрички. Для цього в Ірпені менш ніж за місяць відбудували залізничний міст.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *