Війна в Україні сьогодні 7 травня – карта бойових дій, онлайн та останні новини

73-й день Росія веде повномасштабну війну проти українського народу. З 24 лютого російські війська втратили майже 25 тисяч людей та тисячі одиниць бойової техніки. 7 травня окупанти не припиняють атак на Донбасі з метою встановлення повного контролю над територією Донецької та Луганської областей. Ворог продовжує артобстріли Харкова, а також підірвав три мости поряд із містом для уповільнення контрнаступу ЗСУ.

Вночі росіяни ракетою знищили Національний музей Григорія Сковороди на Харківщині. Внаслідок обстрілу отримав поранення 35-річний син директора музею.

“Апостроф” продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка боїв 6 травня


07:46 Міністерство оборони США повідомило про надання Україні нового пакету безпекової допомоги на суму до 150 мільйонів доларів. До пакету допомоги входять:

  • 25 тисяч 155-мм артилерійських снарядів;
  • 3 протиартилерійські системи AN/TPQ-36;
  • електронне обладнання для придушення перешкод;
  • запчастини до техніки.

07:39 Окупанти зажурилися 🙂

07:36 Зеленський вперше вручив нову відзнаку — Хрест бойових заслуг. Його отримав головнокомандувач ЗСУ генерал Залужний. Нинішній Хрест фактично продовжує нагородну традицію Української повстанської армії – він і за назвою, і за виглядом подібний до Хреста бойової заслуги УПА.

07:25 Міністр оборони Японії Нобуо Кісі заявив, що дії Заходу у відповідь на рішення та кроки Росії щодо України мають важливе значення з погляду стримування Китаю:

Китай уважно спостерігає за поточною ситуацією навколо України і він приділяє особливу увагу тому, яку реакцію демонструє міжнародна спільнота“.

07:18 “Укрзалізниця” призначила на 7 травня один евакуаційний потяг. Потяг 234/233 сполученням Покровськ — Дніпро — Львів вирушатиме о 16:30.

07:15 Влада Італії в п’ятницю ухвалила рішення про заморожування яхти “Шахерезада” через невизначеність, хто може бути її власником, на тлі повідомлень про те, що вона належить Путіну. Яхта вартістю 700 млн доларів стала предметом розслідування фінансової поліції Італії. Розслідування встановило наявність “значних економічних та ділових зв’язків між особою, яка офіційно володіє “Шахерезадою”, і помітними представниками російського уряду”, а також іншими суб’єктами, що перебувають під санкціями.

07:11 Європейські та американські банки готові до збитків на загальну суму понад 10 млрд доларів у разі скорочення діяльності в РФ або повного виходу з російського ринку, пише Financial Times.

07:09 Віртуальна зустріч Джо Байдена з лідерами країн G7 щодо ситуації навколо України призначена на 8 травня на 18:00 за київським часом.

07:03 Війська РФ обстрілюють Ізюм з “Ураганів” касетними снарядами, звинувачуючи у цьому ЗСУ.

07:03 Карта бойових дій на 6 травня:

07:03 Спікер Палати представників США Ненсі Пелосі заявила, що Путін – боягуз, а Росію слід визнати спонсором тероризму.

“Якщо Росія не в списку держав-спонсорів тероризму, цей список потрібно викинути. Бо йдеться про лідера ядерної держави, яка вторглася в іншу країну і ще загрожує застосуванням тактичної ядерної зброї. гвалтувати дітей, маленьких дівчаток, на очах їхніх матерів та матерів на очах дітей”, – заявила вона.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *