Постачання зброї Україні – Німеччина поставить гаубиці та зенітки

Президенти України та Німеччини Володимир Зеленський та Франк-Вальтер Штайнмайєр провели телефонну розмову – сторони домовилися про постачання зброї нашій країні.

Про це повідомило Радіо Свобода.

Розмова Зеленського та Штайнмайєра відбулася через необхідність урегулювання конфлікту на дипломатичному рівні. Німеччина заявила, що поставить Україні сім самохідних гаубиць після того, як відмовиться від своєї політики не відправляти важке озброєння до зон бойових дій.

У свою чергу глава оборонного відомства ФРН Крістін Ламбрехт заявила, що зброя надходитиме з поточних запасів Бундестагу – постачання очікується найближчими тижнями. Україна отримає зенітні комплекси “Гепард” та гаубиці. Дальність стрілянини стандартними боєприпасами – 30 кілометрів, а дальність стрілянини боєприпасами із збільшеною дальністю – 40 кілометрів.

Нагадаємо, раніше президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр планував відвідати Київ. Проте президент України Володимир Зеленський не захотів з ним зустрічатися через його прихильність до “дружньої” Росії.

Після чого в інтерв’ю ЗМІ канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що не має наміру відвідувати Україну після того, як українська влада відмовила у візиті Штайнмайєру.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *