Санкції проти Росії – Ненсі Пелосі назвала Путіна боягузом

Спікер Палати представників США Ненсі Пелосі назвала президента Росії Володимира Путіна “боягузом”, який замість війни з армією України, воює з дітьми та мирними жителями.

Про це вона сказала в інтерв’ю MSNBC.

Пелосі закликала офіційно визнати РФ державою, яка спонсорує тероризм. Це стане найефективнішою відповіддю на російські звірства та вторгнення в Україну.

“Якщо Росія не в списку держав-спонсорів тероризму, цей список потрібно викинути. Тому що йдеться про лідера ядерної держави, яка вторглася в іншу країну і ще загрожує застосуванням тактичної ядерної зброї. Йдеться про президента країни, який відправив своїх солдатів здійснювати насильство, ґвалтувати дітей, маленьких дівчаток, на очах їхніх матерів та матерів на очах дітей” – сказала вона.

Висловилася вона і з приводу Путіна, назвавши його боягузом і заявивши, що його солдати замість війни з армією України воюють з дітьми.

Путін – боягуз. Замість того, щоб воювати (з армією, – “Апостроф”), він воює проти мирних жителів. Він воює з дітьми. Використовує це як військову зброю. Тому я абсолютно переконана, що Росія має бути в списку держав-спонсорів терористів, і я сподіваюся, що це станеться”, – резюмувала вона.

Як повідомляв “Апостроф”, американські чиновники очікують, що президент США Джо Байден найближчими днями підпише новий пакет військової допомоги для України вартістю не менше 100 мільйонів доларів.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *