Україна сьогодні – зведення генштабу ЗСУ про бої на вечір 24 квітня

В Україні шістдесят діб триває героїчне протистояння народу воєнному вторгненню Росії. На низці напрямках зафіксовано зміни у концентрації військової техніки.

Про це повідомляється у вечірньому зведенні 24 квітня Генштабу ЗСУ.

Східний напрямок

Ворог продовжує наступальні дії задля розгрому угруповання Об’єднаних сил, встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей, встановлення сухопутного коридору в окупований Крим.

Волинський і Поліський напрямки

Ворог до активних дій не вдавався. Близько семи батальйонів білоруських збройних сил продовжують виконувати завдання з прикриття українсько-білоруського кордону у Брестській та Гомельській областях. Надалі вивозять з Білорусі у Росію через Гомель у напрямку Брянська озброєння та військову техніку підрозділів Східного військового округу, переважно пошкодженої.

Сіверський напрямок

Прикордонна служба ФСБ Росії продовжує забезпечувати посилену охорону ділянки українсько-російського кордону в Брянській та Курській областях. Триває перегрупування підрозділів Центрального військового округу з районів відновлення боєздатності до східних областей. З Курської у Бєлгородську область планують перемістити зенітно-гарматний дивізіон зі складу 14 армії ВПС та ППО.

Слобожанський напрямок

Триває перекидання озброєння і техніки в район міста Куп’янськ. Росіяни продовжують часткове блокування Харкова, намагаються здійснювати вогневе ураження підрозділів українських військ та об’єктів критичної інфраструктури.
Активізувались наступальні та штурмові дії підрозділів противника в районах населених пунктів Пашкове, Довгеньке та Велика Комишуваха. Не отримавши успіху та зазнавши втрат, ворог був вимушений відступити на раніше займані рубежі.

Донецький і Таврійський напрямки

Противник нарощує системи управління та протиповітряної оборони. Продовжує обстріли українських позицій із мінометів, артилерії та реактивних систем залпового вогню по всій лінії зіткнення. Завдає авіаударів літаками оперативно-тактичної авіації.

Сєверодонецький напрямок

Ворог намагався здійснити штурм у напрямку населених пунктів Лиман та Яцьківка, проте зазнав невдачі. Окупанти встановили контроль над частиною населеного пункту Зарічне Намагалися закріпитись в західній, північно-західній та східній частинах Рубіжного, однак безуспішно. Почали просування у напрямках Оріхового та Нижнього.

Попаснянський напрямок

Російські підрозділи намагалися закріпитися на досягнутих рубежах. Ворог також проводив перегрупування та здійснював поповнення особовим складом і боєприпасами, підготовку до подальших штурмових дій.

Курахівський напрямок

Ворог, за підтримки артилерії, здійснив безуспішну спробу наступу у напрямку населених пунктів Новомихайлівка та Мар’їнка.

Маріупольський напрямок

Окупанти продовжували вогневі атаки та бойові дії в районі заводу “Азовсталь”. Ворог завдавав авіаударів по визначених об’єктах цивільної інфраструктури. Здійснював штурм у напрямку населеного пункту Времівка, проте зазнав втрат та відійшов на раніше зайняті позиції.

Зазначається, що на окупованих територіях України росіяни вводять заходи, що обмежують права і свободи мирних жителів, зокрема свободу пересування.

Раніше “Апостроф” повідомляв, що російські окупаційні війська зосереджують основні сили на слов’янсько-краматорському напрямку

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *