Санкції проти Росії – Шмигаль та Джанет Еллен провели зустріч

У четвер, 21 квітня, відбувся візит прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля до Вашингтона, де відбулася його зустріч із міністром фінансів США Джанет Еллен.

Про це глава Кабінету міністрів повідомив у Telegram.

Шмигаль та Еллен обговорили питання збільшення обсягу фінансової допомоги Україні та необхідності посилення санкційного тиску на Росію. Офіційний Вашингтон виділить нашій країні 500 мільйонів доларів на підтримку обороноздатності України.

Російська банківська система має бути відрізана від світу. На всіх наших зустрічах ми наголошуємо, що Росія — це загроза не тільки Україні, а й усьому цивілізованому світу. Ми всі бачимо, як ця країна-агресор намагається спровокувати якнайбільше світових криз. Енергетичну , продовольчу, міграційну. Тому так важливо об’єднатися навколо підтримки України та допомогти нам здобути перемогу у цій війні”, – заявив Шмигаль.

Раніше президент США Джо Байден заявив про виділення Україні додаткових 800 мільйонів доларів для відображення російської агресії та відновлення звільнених населених пунктів, які були зруйновані окупантами.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *