Самогубства топ-менеджерів у Росії – чим вони викликані

У Росії з моменту вторгнення в Україну зросла кількість самогубств серед розвідників, банкірів та газових топ-менеджерів. Деякі були носіями великих державних секретів.

Таку тенденцію коментують опозиційні російські експерти.

Днями повідомлялося про смерть 77-річного ексглави Служби зовнішньої розвідки РФ В’ячеслава Трубнікова. Причини невідомі, можливо, смерть була природною, однак з огляду на те, що чоловік мав доступ до великих державних секретів, виникають у цьому сумніви.

Майже одразу після вторгнення РФ в Україну, повідомили про смерть топменеджера держкомпанії “Газпрому” Олександра Тюлякова. Він працював заступником генерального директора Єдиного розрахункового центру з корпоративної безпеки. Його знайшли повішеним. Причини невідомі. Однак перед цим його бачили побитим.

У квітні скоїв самогубство ексвіцепрезидент “Газпромбанку” Владислав Аваєв. Нібито перед цим він вбив дружину та дочку.

Експерти зауважують, що російські VIP-персони навіть сховавшись за кордоном, не можуть бути впевненим, що залишаться живими.

Так, в Іспанії знайшли повішеним екстопменеджера найбільшої російської приватної газовидобувної компанії “Новатек” Сергія Протосеня. Також було вбито його дружину та дочку.

Примітно, що за кордоном поліція, на відміну від російської, спочатку перевірить версію про ймовірне замасковане вбивство.

Більше читайте у матеріалі “Апострофа”: “Ніхто з нас не вийде звідси живим”: що відбувається з путінською “гвардією”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *