Візит Педро Санчеса та Метте Фредеріксен в Україну – як допомагатимуть Україні

Україна отримає від Іспанії та Данії допомогу: йдеться про озброєння, військові вантажі та надання гуманітарної допомоги.

Про це повідомив у Telegram Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культур України.

У четвер, 21 квітня, Володимир Зеленський зустрівся з прем’єр-міністром Іспанії Педро Санчесом та прем’єр-міністром Данії Метте Фредеріксен. Глава держави подякував обом країнам за допомогу в зміцненні здібностей сил оборони України.

У свою чергу глава уряду Іспанії заявив, що Мадрид надав Україні 11 літаків, 170 тонн військового спорядження та зброї. Також Іспанія зробила внесок у європейський фонд 120 мільйонів євро та прийняла у себе 66 тисяч українських біженців.

Крім того, в Україну прибуде вантаж зброї та військових вантажів – корабель Isabelle доставить 30 вантажівок та 10 невеликих вантажів з військовими матеріалами. Також там є 20 броньованих транспортних засобів.

Тим часом прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен заявила, що офіційний Копенгаген зробив внесок в оборону України 600 тисяч данських крон. Крім того, високі іноземні гості дали Володимиру Зеленському згоду на пропозицію відбудувати Миколаїв.

Раніше президент США Джо Байден заявив про виділення Україні додаткових 800 мільйонів доларів для відображення російської агресії та відновлення звільнених населених пунктів, які були зруйновані окупантами.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *