Фінансова допомога Україні в умовах війни – Зеленський просить у МВФ сотні мільярдів доларів

Україна просить Міжнародний валютний фонд компенсувати втрати від війни, яку розв’язала Росія. Щомісячна фінансова допомога має становити 7 мільярдів доларів.

З таким проханням до МВФ виступив український президент Володимир Зеленський у віртуальному зверненні на форумі Світового банку, пише CNN.

Він зауважив, що пізніше Україна для своєї відбудови потребуватиме “сотні мільярдів доларів”.

Український лідер висловив переконання, що Росію через її дії потрібно виключити з усіх міжнародних фінансових установ, зокрема МВФ і Світового банку. РФ “використовувала агресивні методи на світових ринках, ведучи цю війну”, тому в цих інституціях для неї не місце.

Кожна країна повинна бути готова розірвати всі відносини з Росією“, – заявив Зеленський.

Також він сподівається, що наступна зустріч відбудеться в одному з українських міст, які відбудують за фінансової підтримки МВФ та Світового банку.

Нагадаємо, що прем’єр-міністр України у Вашингтоні зустрівся із міністром фінансів США Джанет Еллен. Вони обговорили питання збільшення обсягу фінансової допомоги Україні та необхідності посилення санкційного тиску на Росію. Офіційний Вашингтон виділить нашій країні 500 мільйонів доларів на підтримку обороноздатності України.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *